fredag 15 oktober 2010

Nyheter som räcker länge.


Doftljus är något som många upptäckt som en ny form av inredningsdetalj. Man kan lätt förstärka en känsla av inredningen med ett doftljus, eller bara tända det för ren njutning och väldoft.

Två nyheter i höst är Tranbär/kanel. Ett ljus som har en mild ton av kanel och tranbär i en väl avvägd doft. Det är viktigt att doften inte sticker ut för mycket utan ligger naturligt i rummet.

Tranbär/kanel fungerar lika väl till jul som året runt. En rund kanelkänsla som bryts av lite av de syrliga tranbären.


Den andra nyheten är jordgubbar/vispgrädde. En fruktig doft som tonas ned lite av vispgrädde. Samma sak gäller här., doften får inte upplevas stark i rummet utan skall vara behaglig och kanske rent utav ta fram gamla minnen från sommaren.

Båda doftljusen ingår i serien Candle by MIKMAK som nu finns i 5 olika dofter. De innehåller 220 gr paraffin vax och har en brinntid på ca 55 timmar. Pris 189 kr.

Gå gärna in på hemsidan för att hitta din återförsäljare eller läsa mer om vår tanke med doftljus av paraffin vax.

Bilder : MIKMAK

onsdag 13 oktober 2010

Funkar blommor + MIKMAK ?

Igår åkte jag förbi och fotade vårt senaste tillskott av återförsäljare, Prinsgatans Blomsteraffär i  Göteborg. Det är en av Göteborgs äldsta blomsterbutiker med anor från förra seklets början. Det är en helt underbar butik där man verkligen kan få inspiration, glädje och köpdjävulen i sig. Ju mer man tittar runt desto mer ser man. Vill man byta ut allt man har i blomster som man har hemma, när man spanar runt i denna butiken? yes! Det vill man.


Här hittar man fina inredningsdetaljer såsom ljuslyktor,  kort, små böcker etc. och nu kan man även upptäcka våra sidenkuddar.


En blomsteraffär och MIKMAK´s produkter ? Tänker väl du nu! Ja, det låter kanske galet men det stämmer. Och det är riktigt roligt att Johanna som har butiken vågar ta in våra produkter i sin blomsterbutik.  Så svaret på, om blommor + MIKMAK funkar? Absolut!

Bilder: MIKMAK
Besök gärna: www.prinsgatan.se