torsdag 4 november 2010

Kombinera mera.


Att blanda siden och sammet fungerar utmärkt. Olika strukturer som båda är taktila och skapar liv. Kombinera olika färger, gärna med vad du redan har hemma, så skapar du din egna personliga stil.

Att blanda kvaliteter och material med olika mönster och färger ger spännande kontraster. Ibland kan man upptäcka nya kombinationer av färger genom att bara titta i sin garderob. Att sedan lyfta ut färgerna i vardagsrum och sovrum kan förändra hela ditt hem.

Våra sidenkuddar sys i Indien där sidenet vävs och färgas. Detaljerna är viktiga. Med matchande dragkedjor och tilltagen sömsmån så vill vi skapa ett kuddfodral med bra kvalitet och hållbarhet.

Bild: MIKMAK


söndag 31 oktober 2010

Härlig höstsoppa.


Med hösten i full blom och kyligare kvällar så vill man krypa upp i soffan med en filt, tända lite ljus och värma sig med en kopp te eller en god soppa. Tänkte ge er ett gott recept på en fyllig höst soppa med tomat som kan serveras vid alla tillfällen.


 1 gul lök
 1 medelstor morot
 50 g smör
 0,5 dl vetemjöl
 8 dl krossade tomater
 1  msk tomatpuré
4  dl buljong
1  dl grädde
timjan
salt och malen vitpeppar

1. Skala och hacka lök och morot fint och fräs det i en kastrull med smöret. Låt de mjukna i kastrullen. Strö över mjöl, rör om väl och tillsätt tomat, tomatpuré, timjan och buljong. Låt koka ca 15 minuter. Mixa soppan slät med en stavmixer. Koka upp soppan igen. Krydda med salt och peppar.

2. Värm upp grädden och rör sedan ner i soppan. Klart!

Gott är en smörgås eller krutonger till.

Bild : MIKMAK